Breehornweekend 2018 met records

Dit jaar waren we opnieuw te gast bij WVM-Makkum. Niet eerder waren we met zoveel Breehorns bij elkaar (het jubileumweekend daargelaten). Ruim 20 Breehorn-bemanningen waren met hun schip afgereisd. Het dienstdoende havenmeesters-echtpaar had de handen vol om alle schepen een goede ligplaats te geven. De voorzitter heette op zaterdagmorgen maar liefst 50 personen welkom.

Voor het weekend was de weersvoorspelling: droog, zo nu en dan een beetje zon en rustig windje uit het Westen tot Noord-Westen. Dat pakte anders uit. Daardoor deden niet 20 maar slechts 7 schepen mee aan de zeilwedstrijd op de zaterdagmiddag. Mooi was dat alle maten Breehorns deelnamen. Meestal doen er vooral Breehorns 37 mee; deze keer waren de 41-voeters juist in de meerderheid. Er werd met een stevige wind op het scherpst van de snede gestreden. Een een enkeling kon niet wachten op het startschot en ging maar ruim voor de rest van de meute van start. Bij de prijsuitreiking werd dit weer rechtgetrokken. De BluePrint (B41) van Kitty en Erik was de winnaar. De Laaxum (B37) van Lars en Aukje werd tweede en als derde eindigde de Horizon van Cas (B37). De 48-voeters Zeerob en Grote Mees werden vierde en vijfde. Iskander en Anna eindigden op de 6e en laatste plaats. 

Na de altijd gezellige middagborrel, waarbij zeer verrassend ook ons erelid Badje v.d. Berg aanwezig was, verdwenen enkele bemanningsleden naar hun Breehorn om in de kombuis voorbereidingen te treffen voor de gezamenlijke maaltijd. Die was als vanouds: overweldigend. De rest van de avond werd er tot in de klein uurtjes nagepraat over de mooie zomer, de gemaakte reizen en de opgedane zeilervaringen.

Zondagmorgen stond onze voorzitter terecht even stil bij al die vrijwilligers van de WVM-Makkum die zich voor ons hadden ingezet. Hij sprak de hoop uit dat er in 2019 nog meer leden zullen komen, zodat opnieuw een record wordt gebroken. 

Foto’s zijn uitsluitend voor leden in te zien op het afgeschermde deel van de website. Daarvoor moet je dus eerst inloggen via je account. Daarna vind je in het menu onder ‘leden’ het onderdeel foto’s.

About Yvonne Hofmeester

Yvonne Hofmeester