Uitslag fotowedstrijd 2019

door René Kanters

Ook dit jaar kregen we weer fraaie foto’s binnen. Het was moeilijk om een voorselectie te maken uit zoveel juweeltjes. Zestien leden gaven hun voorkeur door en dat resulteerde in vier foto’s die negen stemmen of meer kregen. De vier voorselectiefoto’s werden getoond op de winterbijeenkomst in Rotterdam.

De laatste foto wegstrepen viel dit jaar niet mee. Arnold Schaafsma schreef heel treffend bij zijn voorkeursinzending: ”Het jaar 2018 heeft voor de Breehorns en haar passagiers veel mooie momenten gegeven.” Ik zou er aan willen toevoegen: “Die zijn op een prachtige manier vastgelegd.” 

In Rotterdam werd door de aanwezige leden, met 18 stemmen, als nummer 1 gekozen: de foto van André Buddelmeyers Breehorn de Frisian Flame, in de aanloop van Fécamp bij een zuidwester van 7 Beaufort. De foto komt uit een indrukwekkend filmpje, gemaakt door een Duitser terwijl André de haven aanliep (zie hieronder).

 

  • De 2plaats, met 15 stemmen, was voor Robert van der Plas. Hij fotografeerde vanaf zijn Breehorn, de Zeerob, een prachtige regenboog in een fjord.
  • Op de 3eplaats, met 8 stemmen,  eindigde de foto van Gerrit Mosk: een winterse aankomst op Vlieland van zijn Breehorn met een berijpte achtergrond.
  • De 4eplaats, met 3 stemmen, was voor Lars van den Berg, met de Laaxum 37 bij een ondergaande zon, geankerd bij Stavoren

 

 

 

 

 

Iedereen die foto’s heeft ingestuurd, hartelijk dank. Alle inzendingen (39 in totaal) vind je terug op het afgeschermde ledendeel van de website. Na de uiterste inleverdatum kreeg ik nog vijf foto’s binnen. Deze zitten alvast in de fotomap voor de verkiezing van 2020.

About Yvonne Hofmeester

Yvonne Hofmeester