Webinar verzekeren – de volgende webinar is ‘OpenCpn’ op 25 febr.

De vertrekkersgroep van Breehornzeilers ontmoet elkaar met enige regelmaat. Zie onder menu ‘leden’ alle info die op de vertrekkersdagen wordt besproken. Laatst deden velen mee aan een webinar over verzekeren. Een kort verslag:

Vertrekkerswebinar verzekeren

Tja, zijn we ‘Vertrekkers’? Jazeker! Twee schepen gaan al in 2021 en ten minste vijf schepen in 2022. Dus genoeg animo voor een online-vertrekkersbijeenkomst over verzekeren.

Het is 6 februari 2021. Om 09.45 uur even de techniek testen! Wat blijkt: vele deelnemers zijn al ingelogd. De eerste 10 minuten kregen we gastspreker Klaas Jan Kroon niet ‘in de lucht’, maar daarna liep het op rolletjes. Erik deed de techniek en ik deed het ‘moderatorwerk’ en gaande de webinar ontwikkelde zich een geweldig team. Soms met een kleine hint van Jan Willem Schouten, waarvoor dank.  Er waren 11 ‘schepen’ van de Breehornvertrekkersgroep aanwezig, een mooie opkomst. Een enkel schip nam zelfs deel vanuit de auto.

Naast de vele verschillen in dekking en uitleg van het verschil in schade door ‘eigen gebrek’ en slecht onderhoud, kwamen ook de opstappers, bliksem en andere interessante zaken aan bod. Twee uur waren nodig om alle vragen de revue te laten passeren. Boot-, woonhuis-, ziektekosten-, reisverzekering (heb je niets aan). Opstappersverzekering, wijziging van de verzekeringsvoorwaarden als je onderweg bent, risicogebieden, het achterlaten van je boot en hoe om te gaan met verschillende vormen van schade.

Vanzelfsprekend is er niet ingegaan op de beste verzekeraar. Duidelijk was dat dit afhankelijk is van je doelen. Ook was meer dan duidelijk dat een verzekeringsadviseur op de wal van onschatbare waarde is. Deze waarde bewijst zich in het voortraject, gaande de reis en zeker bij schade die verhaald moet worden bij een buitenlander die een onbekende verzekeraar heeft.

Een webinar met Breehornzeilers is easy, zo gedisciplineerd, top. Voor mij was deze virtuele bijeenkomst weer een bewijs dat ook webinars in de hobbysfeer zoals zeilen, van grote toegevoegde waarde zijn. Ook als je onderweg bent blijk je het verhaal goed te kunnen volgen, je belt gewoon in!

De polls waren leuk, soms waren er onverwachte uitkomsten! Hieronder een van de poll-uitslag. Vind je het acceptabel om zonder cascoverzekering te zullen moeten varen voor een aantal maanden om gebieden/landen toch te kunnen bezoeken:

25% JA
75% NEE

We kijken uit naar 25 februari, het tweede webinar “OpenCpn” door Hans Fokke. Meer informatie voor deelname aan de komende webinars bij Robert van der Plas.

 

About Yvonne Hofmeester

Yvonne Hofmeester